Скочи на садржај

О нама

Ко смо ми

Институт за политичко умрежавање је патриотска невладина организација основана 2020. године у Београду. Свесна чињенице да у савременом свету кључ успеха чине информација и контакт, група од неколико друштвено-политичких активиста са вишегодишњим искуством одлучила је да оснује институт који ће се бавити политичким умрежавањем као предусловом за остваривања политичких интереса на корист српске државе и друштва. За разлику од бројних невладиних организација које се финансирају средствима из иностранства и делују супротно државним и националним интересима, Институт за политичко умрежавање се превасходно руководи темељним вредностима српског народа и покушава да у свом раду направи спој корисног, квалитетног и угодног.

Области деловања

Основно подручје рада Института за политичко умрежавање је организовање конференција и спровођење годишњих извештаја везаних за стање српског идентитета на простору Србије, Републике Српске, Црне Горе и земаља у којима је српска дијаспора у значајној мери заступљена. Институт негује мултидисциплинарни приступ, што значи да феномену српског идентитета приступамо из историјског, политиколошког, социолошког, економског и културолошког угла. Једно од подручја нашег рада јесте и промоција друштвених организација и појединаца који се баве унапређењем и заштитом српског идентитета, односно принципа и вредности који красе наш народ, попут српске радне етике, задругарства, солидарности, саборности и сл.

Наши циљеви

Циљеви Института за политичко умрежавање су разноврсни. Желимо да, пре свега, подигнемо свест у српском друштву о значају политичког умрежавања. Показало се у 21. веку да је тзв. социјални капитал, односно мрежа контаката која служи за размену информација и услуга, подједнако важан као и политички и економски капитал. Стога стојимо на располагању свим заинтересованим политичким и економским субјектима, друштвеним групама, институцијама државне и локалне власти и невладиним организацијама за сарадњу по питању различитих тема. Циљ нам је да реализујемо различите пројекте (попут Годишњег извештаја о стању српског идентитета), додељујемо награде људима који су најзаслужнији за очување и промоцију основних идентитетских вредности нашег народа и државе, организујемо трибине, конференције и научне и стручне дебате које се тичу актуелних друштвених, политичких, међународних, економских, социјалних и културних питања.

Наша визија

У годинама које су пред нама желимо да допринесемо политичком повезивању свих оних који желе да раде на побољшању наше политичке и друштвене свакодневнице. Србију у будућности видимо као земљу у којој ће политичке теме бити предмет интересовања пре свега младих, амбициозних и умрежених људи. Желимо да заједно са заинтересованим партнерима направимо спој традиционалних политичких и друштвених вредности српског народа и државе са могућностима које пружају савремене информационе технологије. Сматрамо да је то могуће само уколико окупимо око себе стручњаке из Србије, Републике Српске и Црне Горе, као и из расејања, те који долазе из различитих професионалних области – политике, државне управе, дипломатије, цивилног сектора, науке и културе.

ПАРТНЕРИ