Скочи на садржај

НОВО ИЗДАЊЕ ИНСТИТУТА: Књига „СРБИЈА У 21. ВЕКУ“ аутора Срђана Јанићијевића

  • од

Један век је много за живот човека а ништа у развоју једног народа. Шта смо ми преживели у 20. веку је много у сваком случају. Има разних поука које можемо да извучемо а оне, саме по себи би могле да буду успех, под условом да смо их разумели и да их искористимо као наук за будућност.

Навећи успех Србије у протеклом веку је што смо опстали и преживели. Изборили смо се за слободу. Довели смо умну и добронамерну династију Карађорђевић на власт и за то време је Србија доживела значајан просперитет. Много умих глава је Србија породила у то време, много их се вратило из расејања. Видели смо како се живи и гради и како се брани част и слобода када постоји национални понос и занос.

Срђан ЈАНИЋИЈЕВИЋ

Срђан је оснивач и директор Мокрогорске школе менаџмента.

По завршетку Пете београдске гимназије и Правног Факултета у Београду, крајем прошлог века, отиснуо се у воде пословођења прво као службеник међународних корпорација а потом као предузетник.

У тридесетогодишњој међународној и домаћој каријери, водио је велики број пројеката, тимова, и пословних операција у Швајцарској, Русији, централној Азији, Србији и скоро свим земљама централне и југоисточне Европе. Усавршавао се у најпрестижнијим светским пословним школама. По повратку у Србију, почетком 2000-их, учествовао је у стварању и управљању водећих пословних удружења. Креирао је десетину нових предузетничких пројеката и подржао једнак број студената у свом школовању.

Пасионирани је љубитељ унапређења пословног амбијента у Србији, чему је посветио своје најбоље године.

Ожењен је Људмилом која му је родила Анђелију и Алексеја а живот им улепшавају и Бакарди и Меги.

Живи на релацији Дорћол-Мокра гора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *