Колико кошта изгубити образ и издати претке?

  • од

Тешко је и замислити да неко у Србији  размишља о увођењу санкција Русији. Па, зар ми нисмо имали такве санкције у деведесетим годинама? Веома добро се сећамо да је управо тада, као 1999.године прекршено Међународно право, а сада се господа са Запада позивају на њега. Па, зар је могуће да неко помисли на увођење санкција Русији? Зар је могуће да се заборави учешће руских добровољаца у српско-турском рату? Зар је могуће да се заборави је цар Николај II због Србије ушао у Први светски рат?Зар је могуће да се заборави да је управо Русија у УН спречила да се Срби прогласе за геноцидни народ? А, још и то да управо Русија у УН штити интересе Србије везано за Косово и Метохију? Могла бих да набрајам још, али мислим да је и ово довољно. Има ли неко образа у Србији да уведе санкције Русији и због чега?

Зар нас још у школи нису учили на основне постулате демократије, као што је право на сопствено мишљење, а овде га има само једна страна, а то су САД, остали слепо слушају, па макар и на своју штету.

Ево, једног од наслова из данашље штампе: „Цене горива и хране у Европи обарају историјске рекорде, а широм ЕУ све је више несташица и празних рафова! Разлог за катастрофалан поремећај тржишта јесте ратна криза у Украјини, али и објављени план званичника у Бриселу да се у скорој будућности потпуно обустави увоз руског гаса и нафте у ЕУ“. За ово је одговорна сама ЕУ, јер ради сама против себе. Наравно, да ћемо и ми осетити све ово, али колико кошта изгубити образ и издати претке? Има ли то цену господо?

Радојка Ковач, преводилац